SVETA ANA OPEN, 25.11.2017

7f57d539ea0eb8ffd2be3c4c4ec94bfb.jpg
V soboto, 25.11.2017 je na Sveti Ani v Slovenskih goricah potekal tretji badminton turnir, ki postaja že tradicionalni. Turnirja so se udeležili predvsem igralci Štajerske regije, igralo pa se je v skupinah B in C.
Pri moških posamezno v skupini B se je igralo v skupinskem sistemu. Največ zmag je dosegel Lenart Žuber, drugo mesto je zasedel Andrej Mokotar, tretje mesto pa je pripadalo Roku Berdenu, ki je na turnirju nastopal tudi v vlogi glavnega organizatorja.
V skupini B je zmaga odšla v Celje, saj je Andrej Polak slavil v treh nizih.
Dekleta so v disciplini posamezno igrala v združeni skupini. Zmaga je odšla v Celje. Veronika Jelen Polak je slavila v finalnem obračunu na tri nize. Boljša je bila od domačinke Natalije Maher. Tretje mesto je osvojila perspektivna igralka BK Kungote Vesna Halič.
Pri moških posamezno je bila konkurenca največja. Na najvišjo stopničko pa sta stopila izkušena Denis Dretnik in Andrej Mokotar. V finalu sta dokaj gladko slavila in odpravila domačina Boruta Kocbeka in Boštjana Zemljiča.
Najbolj razburljivo pa je bilo prav gotovo v disciplini mešanih parov. V tretjem nizu (21:18) se je odločil finalni dvoboj, kjer sta slavila Lenart Žuber in Klavdija Blažek.
Športno društvo Sveta Ana se je pri organizaciji turnirja zelo izkazalo, zato upamo, da se vidimo tudi prihodnje leto.
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3