FULIR OPEN, ZAGREB, 4.3.2017

cab11b2435c15f4d1bc7977eb9802486.jpg
V soboto, 4. 3. 2017 se je v Zagrebu zbralo okoli 200 igralcev iz Hrvaške, Slovenije, BiH in Srbije. Turnir je potekal v sklopu ADA lige, turnir pa je štel tudi za Trump lestvico. Nastopilo je tudi veliko slovenskih rekreativnih igralcev, ki so bili razporejeni v vse tri jakostne kategorije.
Pri moških posamezno sta se od slovenskih igralcev najdlje prebila Miran Vihtelič in Matjaž Krkač, ki sta se morala posloviti v polfinalu. Glavni kandidat za osvojitev Trump lestvice Mitja Bajželj je moral priznati premoč končnemu zmagovalcu turnirja Antoniu Lovriću. Dvoboj se je končal v treh nizih (-13, 9, 10).
Pri dekletih sta v finalu nastopili dve Zagrebčanki Nina Šarić in Sara Mikuš. Slavila je prva z rezultatom 12, -13, 11.
Finale moških dvojic je potekalo tokrat brez slovenskih predstavnikov. Gregor Peškir in Igor Repše sta izgubila v dveh nizih proti zmagovalcema turnirja Matiji Hraniloviću in Marjanu Vugrincu, druga dvojica Albrecht-Korenčič pa je morala polfinalni dvoboj predati.
Slovenski igralci so bili najbližje turnirski zmagi pri mešanih dvojicah. Tine Albrecht in Vanja Mlejnik sta morala priznati premoč šele v finalu. Od njih je bila boljša le hrvaška dvojica Dario Karl in Dora Drvodelić.
Sicer pa je turnir po mnenju udeležencev potekal kljub velikemu številu igralcev zelo tekoče in v dobri organizaciji.

REZULTATI
GALERIJA