ZLATA ŽOGICA CELJA,18.2.2017

b6813368fe36d93f777462bed295c9c6.jpg
V soboto, 18. 2. 2017 je v Celju potekal tradicionalni turnir ZLATA ŽOGICA CELJA. Kot vsako leto, se je tudi tokrat zbralo lepo število ljubiteljev rekreativnega badmintona. Organizator je naštel okoli 60 igralcev, ki so prišli iz vse Slovenije. Tokrat je bila nekoliko skromnejša udeležba iz Hrvaške.
Pri moških posamezno je odsotnost nekaterih najboljših dobro izkoristil igralec domačega kluba Kristian Hajnšek. V finalu je odpravil Mariborčana Jara Vego v dveh nizih (16, 14), v polfinalu pa je moral odigrati tri nize s kasnejšim tretjeuvrščenim Dejanom Glazerjem (-17, 14, 11).
Pri ženskah posamezno je Zagrebčanka Maja Žubrinić gladko odpravila s svojimi tekmicami in s to zmago še povečala prednost na trenutni Trump lestvici.
Najmočnejša konkurenca je bila prav gotovo pri moških dvojicah. Prva nosilca Tine Albrecht in Klemen Korenčič sta morala že v polfinalu priznati premoč domačinoma Hajnšku in Kelherju, ki pa sta vseeno v nadaljevanju klonila proti hrvaško-slovenski navezi Lovrić – Novak. Finale se je končalo v treh nizih (16, -12, 18).
Tudi pri ženskih dvojicah je slavila hrvaško – slovenska naveza. Irena Avsenik in Nina Šarić sta v skupinske sistemu slavili, pri čemer sta morali za zmago dva dvoboja odigrati na tri nize.
Nina Šarić in Antonio Lovrić sta svojo formo potrdila tudi pri mešanih dvojicah, kjer sta slavila še drugo zmago na turnirju. Irena Avsenik in Gregor Novak sta se morala tokrat zadovoljiti z drugim mestom.
V B kategorijah so slavili še Rok Rajzman (moški posamezno), Uroš Radakovič in Domen Sagadin (moške dvojice), ter Miroslav Vurdelja in Nina Kovačić (mešane dvojice).
Organizator se je tudi tokrat zelo izkazal z dobro organizacijo, lepimi praktičnimi nagradami in pestro pogostitvijo.

REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3