SLOVENJ GRADEC, 5.11.2016

8fd4fe34e9a6e4a4b1af543ed0f93f6f.jpg
Pretekli vikend (5. in 6. november 2016) je v Športni hali Vinka Cajnka izžarevalo športno vzdušje s področja badmintona. V soboto je potekal turnir v badmintonu za odrasle, v nedeljo pa za otroke.
Dvodnevnega projekta se je udeležilo preko 70 tekmovalcev in tekmovalk iz 8-ih različnih Koroških klubov oziroma društev, organizator pa je izvedel tekmovanje v 12 različnih kategorijah (moški A, B, C in veterani, ženske A in B, ter deklice in dečki U9, U11 in U13).
Glavni sponzor tekmovanje je bila FZ Forza in Spotur Slovenj Gradec.
V turnirju za odrasle sta v moški C skupini v finalu nastopila Dušan KLEMENČIČ in Tadej SLEMNIK (oba ŠD Sele-Vrhe), kjer je z 2:1 v nizih na koncu slavil Dušan. Dejan BRUMEC (tudi ŠD Sele-Vrhe) je v tekmi za tretje mesto moral priznati premoč Noahu LAZNIKU (BK Rekreator).
Najštevilčnejša kategorija B je bila polna preobratov, kjer sta prvo in tretje mesto osvojila člana ŠD Sele-Vrhe in sicer Borut KONEČNIK in Matjaž GAŠPER. Mednje se je uspelo uvrstiti Alešu MLAKARJU (ŠD Pameče-Troblje), ki je tako osvojil končno drugo mesto.
V najmočnejši A kategoriji pri moških je bilo kar nekaj presenečenj, kjer se je na koncu dobro izšlo za Uroša ABRAHAMA, ki je kljub temu, da je v skupinskem delu izgubil proti Samo RUBINU, na koncu prišel v finale. V finalu je sicer z 2:1 moral priznati premoč Juriju RUDOLFU (BK Branik), Samo RUBIN (ŠD Pameče-Troblje) pa se je moral sprijazniti z odličnim tretjim mestom.
Prvič na Koroškem se je izvedla tudi Veteranska skupina, kjer je prvo mesto osvojil Vojko KARNER (ŠD Pameče-Troblje), drugo Milan PLESEC (BK Črna) in tretje Rok Pečnik (ŠD Pameče-Troblje)
Presenetljiva je bila udeležba pri ženskah, kjer je v ženski B skupini slavila tekmovalka iz BK Črna Alja PLESEC, druga je bila mladinka iz domačega društva ŠD Sele-Vrhe, Manca FRIŠKOVEC in tretja Danijela MORI (BK Rekreator).
V ženski A skupini pa je premoč prikazala Andreja Preložnik pred Jožico Kogelnik (BK Rekreator) in pred domačo igralko Janjo OBRETAN (ŠD Sele-Vrhe).
GALERIJA