Zaključni turnir Trump grand prix lestvice v Zagrebu

deabf64ff7793976ea92ed05969363fe.jpg
V soboto, 28.4.2012 je v Zagrebu potekal velik rekreativni turnir, ki je bil zadnji v seriji Trump grand prix serije. Udeležba je bila kljub koncu sezone in prazničnim dnem zelo veliko. Nastopilo je preko 80 igralcev iz Hrvaške, ter izredno veliko slovenskih igralcev. Turnir se je odvijal v ŠC Max na Velesajmu na rekordnih dvajsetih igriščih v dveh kakovostnih kategorijah. Na turnirju je nastopilo tudi nekaj odličnih hrvaških igralcev, ki se pogosto ne udeležujejo Trump turnirjev, so pa s svojo prisotnostjo odlično popestrili k turnirskemu dogajanju.
Pri moških posamezno je slavil Mariborčan Tomislav Krga, ki je v finalu premagal Zagrebčana Mišela Miheteca. Mišel je bil v polfinalu v treh nizih boljši od končnega zmagovalca GP serije Grege Valančiča. Grega je bil na koncu turnirja četrti, saj ga je v boju za tretje mesto premagal glavni konkurent letošnje sezone Antonio Lovrić, ki pa mu je ta zmaga pomenila le obliž na številne poraze v zadnjem obdobju.
Pri dekletih je zmagoviti niz Brigite Golob na grand prix turnrijih v letošnji sezoni prekinila Maja Sušin. V zanimivem finalu je premagala domačinko Martino Skorup in si na koncu priigrala prvo grand prix zmago. Klaudia Kosec Radin je na koncu osvojila tretje mesto, Brigita pa je častno priznala poraz na turnirju in ostala brez odličja. Prav gotovo pa je bila zadovoljna s končno zmago na Trump grand prix lestvici, ki jo je osvojila že pred turnirjem v Zagrebu.
Pri moških dvojicah smo bili priče atraktivnim predstavam v zaključnih dvobojih turnirja. Najboljši par v letošnji sezoni Tine Albrecht in Niko Alič je naletel v finalu na previsoko oviro, ter izgubil proti domači zasedbi Mihetec - ĥurđević. Tine je kljub finalnemu porazu na koncu osvojil prvo mesto na skupni grand prix lestvici. Drugo mesto je pripadalo Blažu Zakotniku, ki pa je tokrat skupaj z Juretom Kelherjem moral priznati premoč v boju za tretje mesto mlademu domačemu paru Denžić - Rožman.
Pri ženskih dvojicah sta slavili domačinki Martina Skorup in Tena Tucaković, drugo mesto sta osvojili Kaludia Kosec Radin in Vanja Mlejnik , ki sta osvojili tudi prvo oziroma drugo mesto na končni grand prix lestvici, tretje mesto pa sta na turnirju zasedli Nina Kovačić in Jelena Pirner. Nini Jemec na turnirju ni uspelo stopiti na zmagovalni oder, je pa osvojila pokal za tretje mesto na skupni grand prix lestvici.
Pri mešanih parih so tokrat prva tri mesta pripadala slovenskim parom. Zmagala sta Jure Kelher in Vanja Mlejnik, drugo mesto sta osvojila Niko Alič in Nina Jemec, tretje mesto pa je pripadalo Tomislavu Krgi in Klaudii Kosec Radin.
Končna zmagovalca za grand prix lestvico pri mešanih parih sta postala Tine Albrecht in Klaudia Kosec Radin, druga sta bila Tomislav Krga in Vanja Mlejnik (Vanja si je z zmago na turnirju zagotovila minimalno prednost pred Jeleno Pirner in z zgolj dvema točkama prednosti na koncu osvojila drugo mesto na skupni grand prix lestvici. Ker je pri seštevanju točk prišlo do napake in smo pomotoma zamenjali vrstni red pri podeljevanju pokalov za končna mesta, se obema igralkama iskreno opravičujemo! Pokale in nagrade, ki sta jih prejeli, bomo zamenjali v Mariboru. Tretje mesto za skupno grand prix lestvico sta si priborila Antonio Lovrić in Jelena Pirner.

S turnirjem v Zagrebu se je zaključila serija grand prix turnirjev v tej sezoni. Tovrstni turnirji so bili  prava poživitev badmintonskega dogajanja. Želeli bi se zahvaliti vseh organizatorjem, ki so se pri organizaciji zelo potrudili. Seveda pa gre zahvala tudi vsem udeležencem turnirjev, ki ste s svojo prisotnostjo dali velik pečat celotnemu dogajanju.  

GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3
GALERIJA 4
GALERIJA 5
GALERIJA 6
GALERIJA 7
GALERIJA 8
GALERIJA 9
GALERIJA 10