Zmagi Valančiča in Golobove na turnirju Brežice grand prix open

26ffbb0bc349e4a4f2a8e7c07c07dbe9.jpg
V soboto, 7. aprila 2012 se je v Brežicah odigral že šesti grand prix turnir v tej sezoni. Kljub prazničnim dnem, se je turnirja udeležilo veliko število igralcev iz Slovenije in Hrvaške.

Pri moških posamezno je veliki met uspel Gregi Valančiču, ki je v razburljivem finalu (15, -17, 20) uspel premagati do sedaj nepremagljivega Saša Zrneca. S to zmago je Grega že osvojil grand prix serijo pri moških posamezno. Tretje mesto je z zadnjimi močmi iztisnil Antonio Lovrić, ki je premagal vedno boljšega Pergarja.

Pri dekletih posamezno je prav tako nekoliko presenetljivo igubila prvoposavljena Martina Skorup. Brigita Golob jo je premagala v polfinalu, nato pa še prepričljivo dobila finalni dvoboj proti Kaludii Kosec Radin (16, 9). Brigita si je s to zmago prav tako priborila zmago na grand prix seriji v tej sezoni.

Moške dvojice so ponovno pripadale Tinetu Albrechtu, ki je tokrat zmagal skupaj s Klemnom Korenčičem. Finalni dvoboj sta prepričljivo dobila proti Janez Vtiču in Blažu Zakotniku (17, 16). Domačo čast sta s tretjim mestom ubranila Mitja Kostrevc in Matic Krošelj.

Ženske dvojice so odigrale turnir v skupini. V zelo izenačeni konkurenci, je na koncu odločil rezultatsko sklenjen krog, o zmagovalkah pa je odločala razlika v nizih. Zmagali sta Klaudia Kosec Radin in Vanja Mlejnik, ki sta bili boljši od Jelene Pirner in Martine Skorup (19, -15, 13), tretji pa sta bili Nina Jemec in Nina Šumi.

Pri mešanih dvojicah je bila tokrat močna konkurenca, saj je nastopilo velko izenačenih parov. Jure Kelher je skupaj z Vanjo Mlejnik izkoristil svoje izkušnje. Finalni dvoboj sta zmagala brez večjih težav (16, 12). Drugo mesto sta zasedla Antonio Lovrić in Jelena Pirner, tretje pa Tine Albrecht in Nina Šumi.

Kot na vseh dosedanjih grand prix turnirjih, se je tudi tokrat odigralo v drugi kakovostni kategoriji, vse izide turnirja pa si lahko ogledate pod REZULTATI.

Zadnji turnir grad prix serije bo potekal 28. aprila v Zagrebu. Takrat bomo podelili nagrade najboljšim v tej sezoni.

GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3
GALERIJA 4
GALERIJA 5
GALERIJA 6
GALERIJA 7
GALERIJA 8
GALERIJA 9
GALERIJA 10
GALERIJA 11
GALERIJA 12
GALERIJA 13
GALERIJA 14