CELJE OPEN, 24.10.2009

IMG_1244.jpg
V soboto, 24.10.2009 je v Celju potekal že peti rekreativni badminton turnir. Kljub temu, da je bilo igralcev nekoliko manj kot v prejšnjih letih, pa smo bili lahko priča izredno izenačenim bojem. Konkurenca je bila zelo močna, saj so prišli skoraj vsi najbolji rekreativni igralci iz Slovenije in Hrvaške.

Najbolj zagrizeni dvoboji so se igrali v prvi skupini mokih posamezno, kjer je za največje presenečenje poskrbel Tadej Špoljar iz Kočevja. Že v polfinalu je premagal prvega nosilca in vodilnega na Trump lestvici zagrebčana Antonia Lovrića. Svojo igro pa je kronal še v finalu, kjer je bil boljši še od idričana Mirana Vihteliča.
V drugi skupini je zmagal Matic Krošelj, ki je v finalu premagal Miho Stoparja.

Pri dekletih, ki se jih je tokrat zbralo trinajst, kar je lepo število glede na splošno majhno udeležbo deklet na letonjih turnirjih, je bila najbolja Maja Sušin iz Pišec. V finalu je premagala Katjo Šalehar, slednja pa je morala v boju za drugo mesto nato priznati premoč Nataši Žugelj.

Tudi v dvojicah smo videli lepe dvoboje, kjer pa se je pri nekaterih igralcih videla utrujenost.
Pri moških dvojicah je zmagala kočevska naveza Denis Šalehar in Tadej Špoljar, drugo mesto pa sta zasedla specialista za igro dvojic Blaš Zakotnik in Janez Vtič.
Pri dekletih sta v konkurenci petih parov zmagali Katja Šalehar in Nataša Žugelj pred Matejo Remec in Majo Mujkič. 
Pri mešanih parih je zmagal zimzeleni Jure Zaletel, ki je slavil skupaj z Matejo Remec.

Turnir se je kljub veliki utrujenosti nekaterih igralcev na srečo končal brez poškodb, udeleženci pa so zadovoljni odšli iz Celja.



GALERIJA