7. Tradicionalni novoletni turnir v badmintonu Žiri 26.12. 2011

2739e793baa69ddf6b5e211c7c881408.jpg
7. tradicionalni turnir v badmintonu je v Žiri na praznični dan privabil 16 igralcev, ki so bili v predtekmovanju razdeljeni v štiri skupine. Prvouvrščena iz vsake skupine sta se nato uvrstila v četrtfinale.
Tekme so bile zanimive in izenačene, od nosilcev se le Urošu Erbežniku ni uspelo uvrstiti v polfinale. Zelo zanimiv je bil polfinalni obračun, kjer je 4. nosilec Janez Goršek iz Škofje Loke, v treh nizih premagal 1. nosilca, Antonia Lovrića iz Zagreba. In ko se je morda zdelo, da bo Goršek še petič zapored osvojil turnir v Žireh, mu je to preprečil Grega Valančič. V ponovitvi lanskega finala je bil Valančič tokrat boljši in verjetno tudi manj utrujen, ter v tretjem nizu zmagal na razliko. Tretji je bil na koncu Antonio Lovrić, ki je v tekmi za tretje mesto premagal Roberta Krefta iz Idrije, le ta je v četrtfinalu po težki borbi premagal 3. nosilca Uroša Erbežnika.
Turnir je štel tudi za Trump lestvico, sponzorja turnirja sta bila Trump in Trim As.
Od Žirovcev sta sodelovala samo brata Gaber, ki pa nista bila kos močni konkurenci. Žal smo tokrat ravno domačini razočarali z udeležbo.

GALERIJA 1

GALERIJA 2

GALERIJA 3

GALERIJA 4

GALERIJA 5

REZULTATI