Turbo liga Zagreb, 17.12.2011

0bfbc6a9ef8981c8fbce4baec1176d6c.jpg
I treći turnir ove sezone prošao je s izrazito lijepim odazivom, naročito je masovna bila pojedinačna muška B konkurencija, skoro da je prestigla onu glavnu.
U prvoj kvalitetnoj skupini trebalo je doista izboriti četvrtfinale, čak u dvije skupine za drugo mjesto je odlučivala bod razlika u međusobnim mečevima tri igrača s jednakim brojem pobjeda. Kroz četvrtfinale su tako do borbe za medalje došli Luka Vlahek, Dinko ĥurđević, Jasmin Majstorović i Vlaho Čerjan. Veliki konkurenti iz prethodne sezone, Luka i Dinko su se po prvi put ove sezone našli na istom turniru, obojica došli do finala bez izgubljenog gema, a u finalu je Luka bio bolji u dva gema. Vlaho je u susretu za treće mjesto pobijedio Jasmina, obojici je to ove godine bio prvi nastup, nadamo se ne i zadnji. Poredak od petog mjesta upotpunjuju Špes, Lončarić, Dananić, Kovačec i drugi (ukupno 21 natjecatelj).
Na B-turniru nastupilo je 18 natjecatelja i nakon više-manje očekivanih rezultata po skupinama i u četvrtfinalu, do pobjede na turniru došao je Branimir Bare koz dva susreta koji su otišli u treći gem. Prvo je nadigrao Damira Prisekera, a zatim i Zdenka Miheteca. Treće mjesto je osvojio Goran Ferenčak.
U konkurenciji 7 žena do završnice su došle dvije Slovenke, od kojih je bolja bila Klaudia Kosec Radin, iako je od svoje protivnice u finalu Vanje Mlejnik prethodno izgubila u skupini. Treća je bila Jelena Pirner pobijedivši Anu Luketić.
U konkurenciji mješovitih parova obračun 14 parova je završio pobjedom uigranog para Jelena Pirner-Antonio Lovrić protiv manje uigranog, ali vrlo dobrog para Klaudia Kosec Radin-Hrvoje Špes. Vodeći par Lige Natalija Kompari-Marjan Vugrinec je zadržao prvo mjesto osvajanjem brončane medalje protiv uvijek nezgodnih Mirjane Lučić i NIkice Šikića. Peti su bili Jelena Bobinac i Dalibor Grudenić, a šesti nekadašnji pobjednici Turbo Lige Neva Slani i Goran Miletić, koji su jedini pobjedničkom paru uzeli gem.
Pet ženskih parova razigralo je međusobno u skupini i bez poraza su natjecanje završile Klaudia Kosec Radin i Vanja Mlejnik. Druge su bile Ivana Andabaka i Neva Slani, a treće Staša Krušič i Jelena Pirner. Ovu konkurenciju karakterizira nestalnost parova pa je za sad upitno hoće li biti dovoljno kandidata za završnicu. U poretku zasluženo vode one koje igraju svaki put zajedno: Josipa Krtić i Nina Kovačić.
Među 12 muških parova ponovno su bili najbolji branitelji naslova Luka Vlahek i Marjan Vugrinec, u finalu pobijedivši braću Duspara. Brončanu medalju izborili su Bojan Radić i Hrvoje Špes pobjedom nad parom Vlaho Čerjan-Dražen Zver, te time zadržali vodeće mjesto u poretku. Peti su bili Lovrić-Slanc, a slijede Mihetec-Skorup i ostali.
Liga se nastavlja 28. siječnja. Vidimo se tada, a do onda sve najbolje za Božić i Novu Godinu.

GALERIJA 1

GALERIJA 2

GALERIJA 3

REZULTATI