V Brežicah zavladali Purgeji

1d1394d03b4b755094bdd9476c25e4b1.jpg
BREŽICE - V soboto, 26. novembra, je Badminton klub Brežice organiziral rekreativni turnir Brežice 2011, ki je štel za mednarodno rekreativno Trump lestvico. Močno konkurenco klubov iz Slovenije so še povečali člani treh hrvaških klubov, še posebej člani kluba Purger iz Zagreba, ki so domov odnesli zmage v vseh disciplinah in kategorijah. Tekmovanje je potekalo po sistemu predtekmovanja po skupinah in nato razigravanje za končna mesta pri moških posamezno in v dvojicah oziroma po sistemu vsak z vsakim v ostalih disciplinah.
V kategoriji moški posamezno, ki je bila najbolj zastopana, je zmago osvojil Antonio Lovrić (Purger Zagreb). Trenutno vodilni na Trump lestvici je napet finalni obračun odigral proti Silviu Jurčiču (Maksimir Zagreb), ki je prepričljivo dobil prvi niz z 21:12, nato pa je Antoniu uspel preobrat in odločilna niza je dobil z 21:12 in 21:17. V tekmi za tretje mesto je Grega Valančič (Medvode) premagal Blaža Jakopina (Smash Novo mesto). Tudi domači igralci so prikazali dobre predstave, tako je Aljoša Rovan končal na 5. mestu, za njim pa se je zvrstilo še kar nekaj članov domačega kluba.
V ženski kategoriji je bil prav tako odigran zanimiv finalni obračun med Jeleno Pirner (Purger Zagreb) in Majo Sušin (Pišece). Gostja iz Hrvaške je zmagala z 2:1 v nizih in tako osvojila turnir pred Majo Sušin, Mojco Omerzel in Nino Češnovar (vse Pišece). Zmagovalca posamičnih disciplin Antonio Lovrić in Jelena Pirner sta prepričljivo zmagala tudi med mešanimi dvojicami, kjer sta dobro odigrali tudi domači navezi Nina Andrijaševič-Tomi Fackovič, 4. mesto in Nuša Pavlovič-Matic Krošelj, 5. mesto. V moških dvojicah je Antonio Lovrić v navezi z Borisom Slancem (Purger Zagreb) osvojil še tretjo medaljo. Domači par Rajko Petan-Aljoša Rovan je osvojil 4. mesto, Rok Stergar-Matic Krošelj pa 6. mesto.
N. A.


GALERIJA 1


GALERIJA 2


GALERIJA 3


REZULTATI