Turbo liga open Zagreb, 16.4.2011

Nova slika 3.JPG
U subotu je osmim turnirom završena regularna sezona Turbo Lige 2010/2011. Preostaje još završnica 21. svibnja koja će donijeti konačan rasplet iako su neke konkurencije već odlučene.
Turnir je prošao u znaku manjeg broja prijava, ali zato nije bio ništa manje interesantan i neizvjestan nego li prethodni. Ovaj put na žalost nije bilo ženskih konkurencija.
U pojedinačnoj konkurenciji muškaraca 19 natjecatelja je sudjelovalo, neki od njih hvatali kvalifikaciju za završnicu 12 najboljih, a između Luke Vlaheka i Dinka Durđevića tražio se odgovor tko je u ovom trenutku bolji, jer su se zadnja 4 turnira "izbjegavali". Nakon natjecanja po skupinama i sigurnih pobjeda u četvrtfinalu i polufinalu taj smo odgovor i dobili u neizvjesnom finalu. Na kraju je Luka bio za nijansu slabiji, možda i umorniji zbog nastupa u mixu, i Dinko je pobijedio po peti put u sezoni osiguravši tako i ukupnu pobjedu ove sezone. Nakon borbe u tri gema treće mjesto je osvojio Vlaho Čerjan pobjedom nad Antoniom Lovrićem. Osvojenim petim mjestom Igor Grudenić ostvario je svoj do sada najbolji rezultat. Bio je bolji od konkurenata s kojima će se na završnici boriti za poredak od šestog mjesta gdje je trenutačno poprilično izjednačena situacija. Ovaj put šesti je bio Hrvoje Špes, koji je u svom tek drugom nastupu bitno popravio rezultat s prethodnog turnira i od njega možemo očekivati da se iduće sezone umiješa u borbu za završni turnir. U poretku slijede veteran Darko Dananić, Dalibor Grudenić, Gregor Kovačec i ostali.
Na B-turniru nastupilo je 7 natjecatelja, a u polufinalu se našla više-manje standardna postava. Kao najbolji je ovaj put isplivao Branimir Bare, ispred Zdenka Miheteca i Damira Skorupa. Iako se ova konkurencija ne boduje posebno valja istaknuti da je na kaju sezone od svih B-ligaša najbolji i po bodovima i po broju turnirskih pobjeda Zdenko Mihetec (tri pobjede) ispred Damira Prisekera (dvije) i Branimira Barea (jedna).
I inače zanimljivu konkurenciju mješovitih parova ovaj put su dodatno začinili ad-hoc prijavom Josipa Krtić i Luka Vlahek. U skupini su nakon neizvjesne borbe pobijedlili vodeći par lige Jelena Pirner-Antonio Lovrić, zatim su u polufinalu također u tri gema bili bolji od iskusnih Nine Kovačić i Miroslava Vurdelje. U finalu su poklekli u produžecima trećeg gema protiv Mirte Hlavaty i Marjana Vugrinca koji su pak do svoje prve turnirske pobjede došli nakon što su u polufinalu po prvi put uspjeli savladati Jelenu i Antonia. Njih dvoje su ipak i trećim mjestom potvrđenim u nastupu protiv Nine i Miroslava osigurali ukupnu sezonsku pobjedu. Za preostala dva pehara još ostaju 3 kandidata tako da završnica ne ostaje bez uvijek poželjne rezultatske neizvjesnosti.
U standardno jakoj konkurenciji muških parova među 10 parova su se kao najbolji par i treći put ove sezone pokazali Luka Vlahek i Marjan Vugrinec koji su tako sa samo 4 nastupa preuzeli i vodstvo u ovoj konkurenciji. Podbacili su kandidati za ukupnu pobjedu Dinko ĥurđević i Domagoj Mihetec, te do tada vodeći par Tihomir Jušić i Tomislav Papac, osvojivši tek šesto i peto mjesto. U polufinalu su nakon velike borbe Luka i Marjan uzeli oba gema samo s dva razlike protiv pritajenih favorita Mišela Miheteca i Antonia Lovrića. U drugom su polufinalu braća Mario i Marko Duspara u svom drugom ovosezonskom nastupu došli i do drugog finala pobijedviši Vlahu Čerjana i Dražena Zvera. Finale je bilo manje neizvjesno nego što se očekivalo, ali je zato meč za treće mjesto otišao u treći gem i odlučen u korist Antonia i Mišela tek u produžetku. U konkurenciji za ukupnu pobjedu i ostale pehare i dalje ostaju tri vodeća para, a Mišel i Antonio mogu do trećeg mjesta ako Tihomir i Tomislav značajnije podbace na završnom turniru.
Bilo je zanimljivo i još će biti. Istina, samo "odabrani" će igrati 21. svibnja, ali svi ste pozvani da pogledate rasplet i počastite se s nama u čast još jedne uspješne sezone Turbo Lige!

REZULTATI

GALERIJA