Turbo liga Zagreb, 19.2.2011

Slika4.JPG
Bio je to turnir s jako puno prijava, jako puno mečeva i po prvi put u povijesti natjecanja nismo uspjeli odigrati sva razigravanja koja su predviđena sustavom natjecanja. Morat ćemo biti oprezniji i predvidjeti takav rasplet te se odlučiti za kraće mečeve ubuduće. Eto, tako dug i opsežan program ponekad unese prevelik umor i kod natjecatelja i kod organizatora, javlja se nepotrebna nervoza, čine se nepromišljeni potezi, svašta se događa.

Hajdemo redom.... Najbrojnija skupina su bili muški pojedinci: njih čak 29 , od čega 19 u A-turniru. Najbolji među njima je bio Dinko ĥurđević koji je u finalu slavio pobjedu nad Jasminom Majstorovićem. Treće mjesto je osvojio Marjan Vugrinec u jednom od svojih rijetkih pojedinačnih nastupa, a četvrto Antonio Lovrić. Dobar su nastup imali i "internacionalci" Gregor Kovačec i Bojan Sekereš, a iza njih još slijede Dalibor Grudenić, Boris Slanc, Dalibor Duspara, Bruno Vukoja (rezultat karijere), te ostali. U finalu B-turnira ovaj je put bio bolji Zdenko Mihetec, a Damir Priseker drugi. Njih dvojica lijepe bodove skupljaju i nastupom u "lakšoj" skupini. Treću medalju oko vrata je dobio Goran Ferenčak.

Mješoviti parovi, njih 13, su očekivano otišli u ruke za ostatak konkurencije prejakoj kombinaciji Petra Petranović-Mišel Mihetec. Finale su izborili Jelena Pirner i Antonio Lovrić, dok su treće mjesto osvojili Mirjana Lučić i Nikica Šikić koji su bili bolji od para Nina Vicković-Tomislav Papac. Poredak u doista jakoj konkurenciji upotpunjuju parovi Slani/Grudenić, Bobinac/Miletić, itd.

U konkurenciji 6 ženskih parova pobjedu su ostvarile Natalija Kompari i Jelena Pirner, ispred slovenskog para Klaudia Radin Kosec-Mateja Skendler i sestara Sonje i Irene Bakale.

U konkurenciji 4 žene, od čega čak tri Slovenke, Klaudia Radin Kosec bila je bolja od sve tri protivnice. Drugo mjesto osvojila je Jelena Pirner, a treća Laura Kobali.

U jednom od jačih turnira u konkurenciji muških parova nekadašnji duo iz Lendave Bojan Sekereš i Marjan Vugrinec odnijeli su zasluženu pobjedu nad iskusnim parom Tihomir Jušić-Tomislav Papac koji su u polufinalu svladali barem duplo mlađe i barem duplo lakše protivnike Jasmina Majstorovića i Vedrana Obadića, koji su se ipak domogli medalje po drugi put taj dan pobijedivši ad-hoc par Mišel Mihetec-Dražen Zver. Peto su mjesto podijelili parovi Miletić/Lončarić, Lovrić/Šikić, ĥurđević/Mihetec i Kubović/Prošić (Janko će, nadam se, vratiti se željan bolje igre i rezultata). Sudjelovalo je 13 parova.

Sezona ide kraju, ali imamo mi tu još 2 turnira prije završnice. Prvi na redu je onaj 19. ožujka

REZULTATI